Brizganje plastike [Dejavnosti in proizvodni program]

Proizvodnja in proizvodni program se skozi leta nenehno širi, danes pa ga v grobem lahko delimo na naslednja področja:

  • Ventilatorji
  • Elektroindustrija
  • Ventilacija in hlajenje
  • Pohištvena industrija
  • Medicina in bela tehnika
  • Barvanje in dotisk na plastiko
  • Pripomočki za gospodinjstvo
Ventilatorji
Ventilatorji
Elektroindustrija
Elektroindustrija
Bela tehnika
Bela tehnika

Širok proizvodni program zahteva nenehne investicije v razvoj in v visokotehnološko opremo. V proizvodnji trenutno obratuje 25 modernih strojev za brizganje plastike, ki so nadgrajeni z roboti in podajalnimi trakovi za manipulacijo izdelkov, s katerimi dosegamo učinkovito in zanesljivo proizvodnjo. Pri brizganju plastike uporabljamo vse vrste materialov. V svojem programu imamo tudi izdelke z vstavljenimi kovinskimi deli.

Pohištvena industrija
Pohištvena industrija
Medicinska oprema
Medicinska oprema
Ventilacija in hlajenje
Ventilacija in hlajenje

Kakovost izdelave je zagotovljena in se izvaja po zahtevah in smernicah ISO standarda 9001/2015. Za potrebe kontrole imamo sodobno opremljen laboratorij, ki skrbi za zagotavljanje ustrezne kakovosti izdelkov. Smo podjetje, ki je opremljeno tudi s sodobnimi balansirnimi stroji za masno uravnoteženje ventilatorjev, tekačev za vodne črpalke in ostalih vrtečih se delov.

Plastični izdelki s kovinskimi inserti
Plastični izdelki s kovinskimi inserti
Večje aplikacije

V našem podjetju brizgamo tudi artikle, ki so pripravljeni na galvanizacijo z različnimi kovinami.

Artikel pred in po galvanizaciji

Strokoven kader je eno od osnovnih gonil našega podjetja, zato pomembno pozornost namenjamo izobraževanju in skrbi, da zaposleni svoje delo opravljajo varno. Ves čas si prizadevamo za izboljševanje delovnih pogojev in opremljenosti delovnih mest.

Proizvodnja izdelkov iz plastičnih mas
Proizvodni program se skozi leta nenehno širi in razvija

Izdelava orodij za brizganje plastičnih mas

Izdelava orodij za brizganje plastičnih je dejavnost, ki zajema cenovno ugodne in hitre rešitve na področju izdelave izdelkov in orodij. Poleg naše osnovne dejavnosti, sedaj obvladujemo tudi konstrukcijo in izdelavo orodij za brizganje.

Orodja lahko izdelamo sami ali pa v sodelovanju z drugimi proizvajalci orodij po vašem lastnem načrtu ali pa ga načrtujemo v skladu z vašimi potrebami. Pri projektiranju orodja vedno upoštevamo naročnikove zahteve, posebnosti izdelka, lastnosti izbrane plastike in izkušnje sorodnih projektov.

Vse to lahko zagotovimo s pravilno organizacijo dela, lastnega CAD/CAM programiranja in strojnega parka naše orodjarne (žična in potopna erozija, rezkalni centri, brušenje….). Podjetje obvladuje celotno podporo pri izdelavi zahtevnih orodij za brizganje.

Izdelava orodij za brizganje plastičnih mas - orodjarna Hiplex
Izdelava orodij za brizganje plastičnih mas

Poleg konstrukcije in izdelave orodja podpora zajema tudi predhodno svetovanje in usklajevanje z namenom izdelave za naročnika najbolj optimalnega orodja na osnovi prepoznanih zahtev za izdelek. Proizvodnjo, torej izdelavo orodja, konstrukcijo in podporo naročniku obvladujemo sami.

Ponudba za izdelavo orodja za brizganje plastike se lahko naredi po vašem lastnem načrtu, po izdelku, ki se bo proizvajal na orodju ali po našem nasvetu.

Ostala dejavnost podjetja HIPLEX d.o.o.

Poleg primarne dejavnosti – brizganje plastike in izdelave orodij, v podjetju opravljamo še nekaj ostalih dejavnosti.

Montaža

V podjetju HIPLEX d.o.o. izvajamo tudi montažo polizdelkov nekaterih produktov. Montaže različnih sklopov vršimo ročno. Čas med časom cikla brizganja na ta način optimalno izkoristimo, montažo pa izvajamo tudi neodvisno od procesa brizganja.

Dotisk na plastiko

Različne postopke tiskanja izvajamo v sodelovanju z našim pogodbenim partnerjem.
Izvajamo tisk na kovino, plastiko, pvc,…


Galvanski nanos kovine na plastične izdelke

V svojem programu imamo tudi izdelke, ki jih najprej nabrizgamo in v sodelovanju z
zunanjimi parterji dodamo galvanski nanos kovine (krom, nikelj).