Varovanje osebnih podatkov (GDPR)

V podjetju Hiplex d.o.o. spoštujemo in cenimo Vašo zasebnost in osebne podatke, ki nam jih zaupate. Osebne podatke, ki jih pridobimo z nudenjem naših storitev, hranimo in obdelujemo v skladu z veljavno evropsko in slovensko zakonodajo (Zakon o varstvu osebnih podatkov ZVOP-1 in Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov GDPR).

Osebni podatek

Je katerikoli podatek, ki se nanaša na posameznika, ne glede na obliko, v kateri je izražen. To so, kot na primer: ime in priimek, naslov, datum rojstva, elektronski naslov in telefonska številka.

Obdelava osebnih podatkov

Pomeni kakršnokoli delovanje ali niz delovanj, ki se izvaja v zvezi z osebnimi podatki, ki so avtomatizirano obdelani ali ki so pri ročni obdelavi del zbirke osebnih podatkov ali so namenjeni vključitvi v zbirko osebnih podatkov, zlasti zbiranje, pridobivanje, vpis, urejanje, shranjevanje, prilagajanje ali spreminjanje, priklicanje, vpogled, uporaba, razkritje s prenosom, sporočanje, širjenje ali drugo dajanje na razpolago, razvrstitev ali povezovanje, blokiranje, anonimiziranje, izbris ali uničenje; obdelava je lahko ročna ali avtomatizirana (sredstva obdelave).
Vaše osebne podatke varujemo v skladu s trenutnim stanjem tehnike.

Zbiranje osebnih podatkov

Vaše osebne podatke zbiramo le, če je to nujno potrebno. Kadar obiščete našo spletno trgovino in v primeru da ne kupite ničesar, se vaša identiteta ne razkrije. Kar zabeležimo ob vašem obisku je vaš IP naslov, datum in čas, ter strani/podstrani, ki ste si jih ogledali. Prav tako zabeležimo operacijski sistem vaše naprave, različico ter jezikovne nastavitve.
V primeru, ko oddate naročilo, pa potrebujemo vaše podatke za realizacijo vašega naročila. Od Vas bomo potrebovali ime in priimek, naslov, vašo telefonsko številko in vaš email naslov. Brez razloga vas ne bomo klicali ali vam pošiljali promocijsko pošto. Vsi vaši podatki so, v primeru registracije, dostopni preko »Uredi profil«.

Posredovanje vaših osebnih podatkov

Vaše osebne podatke uporabljamo izključno za namen, zaradi katerega smo jih zbrali. V spletni trgovini bomo vaše podatke uporabili za izvedbo postopka izvedbo naročila in pošiljanja. V nobenem primeru vaši podatki ne bodo posredovanji tretjim osebam.

Pogodbeni obdelovalci

Vaše podatke uporabljajo tudi naši zaupanja vredni poslovni partnerji (pogodbeni obdelovalci), ki podatke obdelujejo v našem imenu, v skladu z veljavno zakonodajo.

V tem okviru podatke delimo z:

  • ponudnikom poštnih storitev, ponudnikom odpremnih storitev in logistično/dostavni službi za namen izvršitve vašega naročila
  • računovodskemu servisu
  • ponudnikom storitev informacijske tehnologije v okviru servisiranja in vzdrževanja programske opreme
  • administratorjem in skrbnikom spletne strani
  • ponudnikom storitev računalništva v oblaku in ponudnikom pošiljanja elektronskih sporočil
  • pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon.

Vaših osebnih podatkov ne posredujemo tretjim nepooblaščenim osebam, če za to nimamo vaše privolitve.

Hramba osebnih podatkov in obdobje obdelave

Vaše osebne podatke hranimo in obdelujemo dokler se ne izpolni namen obdelave. Osebne podatke, ki jih pridobimo z vašim soglasjem, hranimo do preklica soglasja (npr. prijava na e-novice). Če je rok hranjenja določen z zakonom (npr. računovodski ali davčni podatki), potem te podatke hranimo v skladu z njim.

Vaše podatke shranjujemo na strežnikih lociranih v Sloveniji in EU. Občasno se lahko podatki obdelujejo tudi izven zgoraj navedenih območij.